Technieken

Dankzij doordachte creativiteit, geavanceerde productietechnieken en state of the art apparatuur realiseert Schut de slimste verpakkingsoplossingen. U vindt alle benodigde kennis en kunde onder één dak, zodat we snel, flexibel en efficiënt voor u kunnen produceren.

Maak kennis met de technieken waar Schut goed in is. Technieken als vouwplakken, vensteren en foliën zorgen voor een schat aan mogelijkheden. Nauwkeurig drukken en vakkundig stansen zijn essentieel voor de uiteindelijke kwaliteit van uw verpakking. Overal in ons productieproces vindt u deskundige, ervaren medewerkers met een scherp oog voor kwaliteit.

Rene_Bouhof-quotes-schut

Drukken

Onze drukkerij (vellenoffset) beschikt over zes- en zevenkleurenpersen. Naast opbouw full colour en PMS is er ruimte voor klantspecifieke kleuren. Elke gewenste kleur is mogelijk, waarbij ons colour management systeem ervoor zorgt dat de kleuren exact overeenkomen met de kleuren van de goedgekeurde drukproef. De gedrukte vellen worden razendsnel gedroogd (IR- en/of UV-droging) en verder verwerkt. Zo realiseren we een hoge doorloopsnelheid. Om de verpakking nog meer uitstraling te geven, kunnen we de gedrukte vellen voorzien van dispersielak, hoogglanslak, acryl goud/zilverlak, uv-lak, parelmoerlak en spotvernis. Maar ook metallic inkten en zelfs geurinkten behoren tot de mogelijkheden.

Hot & cold foil

Sommige productverpakkingen vragen om een luxe of futuristische uitstraling. Onze foliemachine biedt onbegrensde mogelijkheden. Dankzij hot of cold foil stamping maken we van uw verpakking een echte blikvanger, bijvoorbeeld door deze te voorzien van goud-, zilver-, hologram- of metallic-folie in een keur aan kleuren.

Stansen

Voor de uiteindelijke verwerkbaarheid van uw verpakking is vakkundig stanswerk essentieel. Met geavanceerde stanstechnieken, waaronder snijden, rillen, perforeren, pregen en separeren geven we uw verpakking een extra dimensie mee. U kunt hierbij denken aan een vensteruitstansing of een preging van een logo. Maar ook een trekstrook of perforatie brengen we professioneel aan.

Vensteren

Vensteren is het aanbrengen van een (transparante) folie in een verpakking. Het zorgt ervoor dat het product niet direct met het karton in contact komt en dat het verpakte product vanaf de buitenkant meteen zichtbaar is. Voor elk product is er een passende oplossing. Ook behoort het aanbrengen van bijvoorbeeld spiegel- en magnetronfolie tot de mogelijkheden.

Vouwplakken

Vouwplakken verruimt de verpakkingsmogelijkheden. En alles is maakbaar bij ons; of het nu gaat om langsnaad, autolock, 4-punt, 6-punts of speciale verlijmingen. Verpakkingen worden in onze plakkerij gevouwen, geplakt en vervolgens verpakt voor transport.

quotes-schut

In-line labeling

Tijdens het vouwplakproces kunnen we diverse soorten tags (zoals elektronische artikelbeveiliging) aanbrengen in uw verpakking. Dit biedt uitkomst om diefstalgevoelige producten nagenoeg onzichtbaar te beveiligen. Daarnaast kunnen we uw verpakking voorzien van stickers en booklets. U ontvangt kant-en-klare, door ons al gelabelde verpakkingen. Hiermee besparen we u handelingen in uw verpakkingsproces en daarmee tijd en kosten.